Kies voor de duurzame voordelen van een kunststof dakkapel

Een houten dakkapel

Een houten dakkapel maken wij in onze fabriek van duurzaam cedar hout. Want een bewuste keuze voor deze houtsoort bepaald in grote mate de levensduur van jouw dakkapel. Waar andere houtsoorten met het verstrijken van de tijd en de wisselende weersinvloeden de neiging hebben krom te trekken, behoud dit cedar hout zijn vorm. Wil je weten hoe wij zo’n houten dakkapel opbouwen en wat op lange termijn de voor- en nadelen van een houten dakkapel zijn? Breng dan voor een eerlijk antwoord op al je vragen eens vrijblijvend een bezoek aan onze showroom.  

“Wat een hartelijke ontvangst. Gera nam echt de tijd voor ons. Erg fijn dat het allemaal zo ongedwongen verliep en dat we er thuis nog eens rustig over na konden denken, bij MaGé Roosendaal gewoon een vanzelfsprekendheid is.” – Els van Sprundel

10 jaar garantie op jouw nieuwe houten dakkapel

Prefab houten dakkapel

Ook een houten dakkapel wordt door ons voorgefabriceerd in onze fabriek. Onder deze ideale omstandigheden wordt er altijd efficiënter gewerkt dan op een dak. Zo houden we de prijs van jouw nieuwe houten dakkapel aantrekkelijk. Maar nog belangrijker is dat wij onder deze ideale omstandigheden extra aandacht kunnen schenken aan de constructieve afwerking en dus de levensduur. Prefab kent dus ook bij een houten dakkapel alleen maar voordelen.

Houten dakkapel plaatsen

Als je keuze voor een houten dakkapel gemaakt is, plannen we de levering. Op de afgesproken dag en tijd transporteert een vrachtwagen jouw dakkapel zorgvuldig naar jouw woning. Een hijskraan plaatst de dakkapel vervolgens op de uitsparing op het dak, terwijl onze monteurs erop toezien dat dit keurig verloopt. Wanneer daarna alles wind en waterdicht gemonteerd is, zorgen zij er uiteraard ook weer voor dat alles keurig netjes, schoon en opgeruimd achter blijft.

blank

Onderhoud houten dakkapel 

Zoals alles aan je woning heeft ook je houten dakkapel onderhoud nodig. Ons advies is minstens één maal per jaar de dakkapel rondom af te nemen met lauw warm water en sop. Reinig op dat moment dan meteen de ventilatieroosters en vet de raamrubbers in. Controleer het hang en sluitwerk, de dakbedekking en de waterafvoer. Wanneer het lastig je houten dakkapel zelf te onderhouden brengen wij je hiervoor graag in contact met een van onze partners.

blank

Levensduur houten dakkapel

In tegenstelling tot een kunststof dakkapel moet jouw houten dakkapel elke 5 jaar geschilderd worden. Maar met een rolluik kun je de levensduur van een houten dakkapel en de houten ramen en kozijnen aanzienlijk verlengen. Twijfel je of een rolluik op je dakkapel wel iets voor je is? In onze showroom hebben we een dakkapel met rolluik opgebouwd. Hier kun je de voordelen van een rolluik en de ruimte van een dakkapel zelf ervaren.  

Houten dakkapel herstellen

Is regelmatig onderhoud en schilderwerk er door de jaren heen geregeld bij ingeschoten? In dat geval kun je voor het onvoldongen feit komen te staan dat herstelwerkzaamheden of zelfs het in zijn geheel vervangen van je houten dakkapel noodzakelijk is. In zo’n geval is het zeker verstandig wat duidelijke foto’s te nemen en onze showroom eens te bezoeken. Wij kunnen je dan kosteloos adviseren over wat het verstandigst is in deze fase.

Houten dakkapel kosten

Het prijsverschil bij een houten dakkapellen zit hem in het formaat en de afwerking. Sierlijke neuslijsten en fraaie boeidelen zijn voorbeelden van zo’n afwerking. Heb je al een goed beeld over hoe jij wil dat jouw dakkapel eruit moet gaan zien? Vraag dan meteen een offerte aan.

Bel ons op! Vraag een offerte aan