Aluminium overkapping

Aluminium overkapping

Ook hier bij ons in Nederland is het mogelijk om in alle periodes van het jaar optimaal te genieten van de tuin. Waait het heel hard, schijnt de zon erg fel of regent het? Onder een aluminium overkapping ben je altijd beschermd. Waarom zou je kiezen voor een aluminium overkapping? Wat zijn de voor- en nadelen van een aluminium overkapping en wat gaat een aluminium overkapping kosten? De antwoorden vind je terug op deze pagina.

Wat zijn de voordelen van een aluminium overkapping?

 1. Moderne uitstraling
  Wil jij een luxe overkapping van deze tijd? Liefst eentje met een strakke uitstraling en slanke profielen? Dan is een aluminium overkapping precies wat je zoekt! Plaats een moderne veranda in aluminium of zet een tuinpaviljoen of een pergola in aluminium en geef jouw domein een trendy, eigentijdse look.
 2. Onderhoudsvriendelijk
  Eerlijk is eerlijk: Er bestaat geen enkel soort overkapping die je nooit schoon hoeft te maken. Maar het ene materiaal is het andere niet. In tegenstelling tot het geval bij hout, trekt aluminium van nature geen mos, schimmels en soorten ongedierte aan. Het gevolg? Het schoonmaken van een aluminium overkapping is veel gemakkelijker dan een overkapping van hout.
 3. Vederlicht materiaal
  Aluminium is licht van gewicht en heeft maar weinig staanders nodig, zelfs in het geval van een grote overkapping.
 4. Maximale lichtinval
  Wil jij jouw pergola gebruiken als studieruimte of vind je het heerlijk om in de namiddag een boek te lezen in jouw veranda? Aluminium staat garant voor maximale lichtinval.
 5. Bestand tegen de hitte
  Hout en kunststof kunnen sneller gaan slijten wanneer het erg warm is. Aluminium daarentegen, is bestand tegen uv-stralen en hitte. Er is dus geen gevaar voor oververhitting of brand.
 6. Makkelijk te plaatsen
  Aluminium profielen laten zich snel en gemakkelijk aan elkaar bevestigen.
 7. Keuze uit diverse kleuren
  Houd jij van een standaard RAL-kleur, zoals wit of antraciet of ben jij toch eerder te vinden voor een afwijkende kleur die je niet overal uitziet? Met een aluminium overkapping kan je alle kanten op.
 8. Duurzaam materiaal
  De meest gangbare aluminiumsoorten zijn voorzien van een speciale poedercoating waardoor het materiaal jarenlang meegaat.
 9. Ruimtelijke uitstraling
  Doordat je maar weinig staanders nodig hebt voor een aluminium overkapping verlies je geen plaats en behoud je een mooie, ruimtelijke uitstraling.
 10. Mogelijk als vrijstaande – of als vaste overkapping
  Heb je een kleine tuin, maar zou je toch graag willen genieten van de vele voordelen van een aluminium overkapping? Kies dan voor een terrasoverkapping die vlak tegen je huis aan gebouwd wordt. Is jouw tuin groter? Overweeg dan om jouw buitenwoonkamer op te fleuren met een prieel of een pergola.
Aluminium overkapping met glaswanden

Wat zijn de nadelen van een aluminium overkapping?

Geen natuurlijke uitstraling
Aluminium is geen goede optie voor liefhebbers van een warme, natuurlijke uitstraling. Een aluminium overkapping heeft een strakke uitstraling die het best tot zijn recht komt als aanvulling op een moderne woning. Voor een landelijke woning is dit soort overkapping dan weer minder geschikt.

Eerder hoog prijskaartje
Opdat aluminium een lang leven beschoren is, moet het gepoedercoat worden. En daar hangt een prijskaartje aan vast. Wil je jouw overkapping op maat laten maken? Ook dan moet je rekening houden met extra kosten. Ondanks dat zijn aluminium overkappingen dikwijls voordeliger dan houten overkappingen.

Vaak enkel beschikbaar in standaardkleuren
Aluminium overkappingen zijn in sommige gevallen enkel beschikbaar in traditionele kleuren, zoals grijs of wit. Gelukkig worden de verkrijgbare kleuren wel constant aangevuld waardoor de mogelijkheden uitbreiden.

Wat kost een aluminium overkapping?

Je begrijpt dat we geen algemeen geldend antwoord kunnen geven op deze vraag. Het kostenplaatje voor jouw aluminium overkapping wordt beïnvloed door verschillende factoren:

 1. Vrijstaande of vaste overkapping?
  Een vaste overkapping is zo goed als altijd goedkoper dan een vrijstaande overkapping. Dan komt omdat een terrasoverkapping één zijde minder heeft dan een vrijstaande overkapping. Een terrasoverkapping staat tenslotte direct tegen het huis aan.
 2. De grootte van de overkapping
  Ga jij voor een kleine overkapping waar slechts een paar tuinstoeltjes onder passen of heb jij jouw zinnen gezet op een grote, aluminium overkapping die plaatst biedt aan een grote eettafel en acht stoelen? Hoe groter de overkapping, hoe hoger de kosten.
 3. Gekozen materialen
  Er is een duidelijk verschil tussen een overkapping die volledig uit aluminium bestaat en een overkapping die slechts gedeeltelijk uit aluminium bestaat. Wil jij dat zowel de wanden als de constructie van aluminium gemaakt zijn of geef jij de voorkeur aan een combinatie van hout en aluminium of kunststof en aluminium? Afhankelijk van jouw materiaalkeuze zal de prijs variëren. Ook een aluminium overkapping in combinatie met glas behoort tot de mogelijkheden.
 4. De kleuren van de aluminium overkapping
  Ben jij tevreden met een standaardkleur of wil jij graag een aluminium overkapping in een speciale, minder gangbare kleur? Voor een afwijkende kleur betaal je logischerwijze meer dan dat het geval is voor een traditionele (standaard) kleur.
 5. Vorm van het dak
  Wil jij een aluminium overkapping met een plat dak of met een hellend dak? Een hellend dak zal je meer gaan kosten dan een plat dak.
 6. Extra opties
  Wat dacht je van een aluminium overkapping voorzien van terrasverwarming, verlichting of luxe zonwering? Houd er rekening mee dat al deze moderne en aanvullende snufjes een extra kost met zich meebrengen.

Weet je al helemaal wat voor aluminium terrasoverkapping je wilt? Of wil je liever wat inspiratie opdoen of wat voorbeelden willen zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan de showroom van MaGé Roosendaal. In alle rust kunnen we de mogelijkheden met je doornemen en nadien ontvang je van ons een of meerdere offertes.

Vrijstaande overkapping van aluminium

Welke soorten aluminium overkappingen zijn er?

Wanneer we het hebben over een aluminium overkapping hebben we het over een overkapping bestaande uit aluminium profielen met een dak gemaakt uit glas, textiel of kunststof.

Aluminium overkapping met een glazen dak
Een overkapping met een glazen dak (en eventueel ook glazen zijwanden) staat symbool voor luxe en optimale lichtinval. Het glas is ook ietwat geluiddempend en dat is een mooi voordeel wanneer het regent of hagelt. Daarnaast kan je een overkapping met glas snel en gemakkelijk schoonmaken en kan je rekenen op een lange levensduur. Nadelig aan dit soort overkapping is de warmte in de zomer. Onder een glazen overkapping kan het behoorlijk warm worden. Gelukkig kan je dit wel oplossen met behulp van een zonwering.

Aluminium overkapping met een doek
Een overkapping met een doek is de goedkoopste oplossing voor het dak van jouw aluminium overkapping. Het doek is snel en eenvoudig aan te brengen en het functioneert perfect als schaduwdoek op zonnige dagen. Een doek heeft een moderne, strakke uitstraling en is niet windgevoelig. Het is wel zo dat een doek niet zo gemakkelijk schoon te maken is als een glazen dak.

Aluminium overkapping met polycarbonaat dak
Polycarbonaat is bestand tegen uv-stralen, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en goedkoper dan glas. Grote overspanningen zijn geen enkel probleem en je tuinmeubilair is optimaal beschermd tegen verkleuring met een polycarbonaat dak. Het schoonmaken is alleen minder gemakkelijk dan bij een glazen dak en neerslag klinkt luider.

Wat fijn om zo’n ruime winkel in de buurt te hebben. Zo konden we alles goed bekijken en uitleg krijgen over de verschillende producten. We voelden ons niet gehaast om tot een beslissing te komen.

P. van der Walle

Tevreden klant

Bel ons op! Maak een afspraak