Prefab dakkapel

Wat is een kunststof dakkapel?

We hebben allemaal wel eens gehoord van een kunststof dakkapel, maar wat is dat nu eigenlijk precies? Het antwoord is vrij simpel. Een kunststof dakkapel is een dakkapel waarvan zowel het kozijn als het materiaal waaruit de buitenzijde bestaat gemaakt is van kunststof. Het kan zijn dat alle onderdelen van de dakkapel “kunststof” zijn, maar het kan ook voor komen dat de dakkapel slechts gedeeltelijk uit kunststof bestaat. De volgende elementen kunnen “kunststof” zijn aan jouw dakkapel:
 • Kozijn
 • Dakbedekking
 • Overstek: het overhangende gedeelte van de dakkapel
 • Boeideel: de brede rand aan de bovenkant van de dakkapel
 • Zijkanten
 • Front: de stroken die zich naast het kozijn bevinden
 • Afwerking

De voordelen van een kunststof dakkapel

 • Uitstekende isolator: kunststof zorgt ervoor dat de warmte binnen in je woning niet naar buiten toe kan ontsnappen. Het gevolg? Een leuke besparing op de maandelijkse energierekening.
 • Geen onderhoud nodig: je hoeft een kunststof dakkapel niet te schilderen. Dat betekent dus ook meteen dat je geen extra budget hoeft te voorzien voor verfbenodigdheden. En daarnaast blijft het schoonmaakwerk beperkt tot een minimum. Een kunststof dakkapel maak je snel en eenvoudig schoon met een beetje zeepwater en een spons.
 • Duurzaam materiaal: kunststof is een zeer sterk materiaal dat een langere levensduur heeft dan veel andere materialen voor dakkapellen.
 • Geen slijtage van de kleur: zelfs na 30 jaar ziet de kleur van een kunststof dakkapel er nog precies hetzelfde uit.
 • Groot aanbod: wil jij een dakkapel met een moderne, strakke look of ben jij meer te vinden voor een dakkapel met een houtlook? De variëteit in kunststof dakkapellen is zo groot dat je ongetwijfeld iets van jouw smaak terugvindt.
 • Opgewassen tegen alle soorten weersinvloeden: Hier bij ons in Nederland hebben we te maken met een wisselend klimaat. Van mooie lentedagen tot hevige regenbuien en sneeuwval, het kan allemaal. Gelukkig is een kunststof dakkapel opgewassen tegen alle weersomstandigheden.
 • Snel en eenvoudig plaatsbaar
Prefab dakkapel

De nadelen van een kunststof dakkapel

 • Prijskaartje: De prijs die je betaalt voor een kunststof dakkapel ligt hoger dan die voor een houten dakkapel.
 • Repareren is moeilijk: Een reparatie is in de meeste gevallen vrij complex, tijdrovend en erg duur.
 • Je bent gebonden aan één kleur: Het is erg lastig om een kunststof dakkapel te overschilderen. Denk daarom van tevoren goed na over de kleur.

Hoe lang gaat een kunststof dakkapel mee?

Mits het juiste onderhoud kan een kunststof dakkapel gemakkelijk 50 jaar meegaan. Controleer alle onderdelen om de paar jaar en kijk of een reparatie nodig is. Zie erop toe dat je de dakkapel regelmatig eens een sopje geeft en verwijder bladeren, stof en andere natuurlijke vervuiling regelmatig van je dak.

Wat kost een kunststof dakkapel?

Op deze vraag kunnen we niet direct een geldend antwoord geven omdat het totale kostenplaatje bepaald wordt door diverse factoren:

 • Materiaal: wil jij een kunststof dakkapel op basis van HPL-platen? Of gaat jouw voorkeur uit naar een dakkapel vervaardigd uit polyester? Afhankelijk van het gekozen materiaal zal je een andere prijs betalen.
 • Lengte: hoe langer of breder je dakkapel, hoe hoger de kosten.
 • Afwerking: wil jij graag dat jouw dakkapel aan de binnenkant afgewerkt wordt met gipsplaten, spaanplaat of kies je ervoor om je dakkapel binnen niet te laten afwerken zodat je het isolatiemateriaal en de balken nog gewoon ziet? Je dakkapel niet laten afwerken is logischerwijze goedkoper dan een dakkapel met afwerking aan de binnenkant van je woning.

Ben je benieuwd naar de exacte prijs voor jouw kunststof dakkapel in Nederland? Maak dan een afspraak voor een showroom bezoek in Roosendaal. We stellen dan de gewenste dakkapel en nadien ontvang je van ons een offerte.

Vergunning aanvragen voor een kunststof dakkapel

Of je al dan niet een vergunning moet aanvragen voor het laten plaatsen van een kunststof dakkapel is afhankelijk van de wetgeving in de gemeente waar je woont. In bepaalde gemeentes mag je zonder vergunning een dakkapel plaatsen aan de zij- of achterkant van je woning terwijl je aan de voorkant wel een vergunning moet hebben. In andere gemeentes heb je in geen geval een vergunning nodig en in nog andere heb je dan weer altijd een vergunning nodig. Als je een kunststof dakkapel wilt, informeer dan eerst bij de gemeente of je daar een vergunning voor nodig hebt. Zo voorkom je dat je de dakkapel niet af hoeft te breken.
Prefab dakkapel voorbeeld

Het plaatsen van de kunststof dakkapel

Al onze kunststof dakkapellen worden als prefab geleverd en zijn snel en eenvoudig te plaatsen. Daardoor heb jij nauwelijks last van de werken. Een ander voordeel van een prefab kunststof dakkapel is het feit dat deze veel goedkoper is dan een op maat gemaakte dakkapel. Wij gaan als volgt te werk voor het plaatsen van jouw prefab kunststof dakkapel:
 1. Plaats maken: Er wordt een opening gemaakt in of op het dak opdat er ruimte vrijkomt voor de dakkapel.
 2. Transport: De kunststof dakkapel wordt middels een kraan gemonteerd en wordt in de vrijgemaakte ruimte geplaatst.
 3. Bevestiging: Jouw prefab kunststof dakkapel wordt vastgezet. Alles wordt netjes afgewerkt en afgedicht om vochtproblemen en koudebruggen te vermijden.

Ervaar het gemak van een prefab kunststof dakkapel

Een prefab dakkapel wordt dan wel niet op maat gemaakt, toch heb je er baat bij om voor dit soort kunststof dakkapel te kiezen.
 • Weinig overlast: een prefab dakkapel kan in maximaal één volledige werkdag geplaatst worden. Daardoor heb je echt maar heel eventjes last van lawaai, hinder en stofresten.
 • Budgetvriendelijk: een prefab dakkapel kan in veel minder tijd geproduceerd worden dan een op maat gemaakte dakkapel. En dat verschil in werkuren zie je duidelijk terug aan het prijskaartje van jouw prefab dakkapel.
 • Kant-en-klare dakkapel: een dakkapel die prefab geleverd wordt, is volledig klaar. Er hoeft ter plaatse niet meer aan de constructie gewerkt te worden.

Maak een afspraak voor jouw dakkapel

Speel jij met de gedachte om een kunststof dakkapel te laten plaatsen op jouw woning? Dan ben je bij MaGé Roosendaal aan het juiste adres! Al onze kunststof dakkapellen worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen die garant staan voor een uitstekende kwaliteit. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten voor jouw kunststof dakkapel? Plan een afspraak in voor een showroom bezoek. In onze showroom kun je diverse dakkapel voorbeelden zien en nemen we in alle rust de mogelijkheden door.

Wat fijn om zo’n ruime winkel in de buurt te hebben. Zo konden we alles goed bekijken en uitleg krijgen over de verschillende producten. We voelden ons niet gehaast om tot een beslissing te komen.

P. van der Walle

Tevreden klant

Bel ons op! Maak een afspraak