Prefab dakkapel

Wat is een prefab dakkapel?

Prefab staat voor prefabricatie, een proces in de bouw waarbij de materialen en onderdelen voor de dakkapel vooraf in de fabriek gemaakt worden. Vervolgens worden deze onderdelen tot een geheel samengevoegd. Doordat de prefab dakkapel in een werkplaats of fabriek wordt gemaakt, ben je niet afhankelijk van weersomstandigheden. Een prefab dakkapel is dus een kant en klare dakkapel die in een korte tijd kan worden geplaatst op het dak van de woning.

Wat kost een prefab dakkapel?

De kosten van een prefab dakkapel zijn afhankelijk van vele factoren. Hierbij kun je denken aan de grootte van de dakkapel, de kunststof kozijnen die erin geplaatst worden en natuurlijk de afwerking. We hebben een aantal prijsvoorbeelden samengesteld zodat je een beter beeld krijgt van de kosten van een prefab dakkapel. Maar voor een exacte prijs kan je een afspraak inplannen voor een bezoek aan onze showroom in Roosendaal. Samen kunnen we diverse voorbeelden bekijken en de mogelijkheden bespreken voor een mooie dakkapel. Na het bezoek aan onze showroom krijg je van ons een of meerdere offertes.

Wat kost het plaatsen van een prefab dakkapel?

Er is geen losse prijs voor het plaatsen van een prefab dakkapel bij MaGé Roosendaal. Dit zit bij de totaalprijs van de dakkapel inbegrepen.
Prefab dakkapel

Hoe lang gaat een prefab dakkapel mee?

Een kunststof dakkapel gaat tot wel 50 jaar mee. Uiteraard is dit wel afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de plaatsing van de dakkapel en natuurlijk het onderhoud. Als de prefab dakkapel niet goed is geplaatst, dan kan het zijn dat de levensduur minder lang is. Het onderhoud van een dakkapel is ook van belang. Hierbij kun je denken aan het afnemen van de dakkapel met lauwwarm water, het controleren van het hang- en sluitwerk. Maar het is ook belangrijk om bladeren op het dak en in de goten te verwijderen.

Heb je een vergunning nodig voor een dakkapel?

In sommige gevallen heb je een vergunning nodig voor een prefab dakkapel, dat is weer afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Als je een dakkapel wilt laten plaatsen, is het verstandig om dat eerst na te vragen bij de gemeente. Soms mag je een dakkapel wel zonder vergunning plaatsen aan de achterkant of zijkant van je woning, maar aan de voorkant heb je weer wel een vergunning nodig. Er zijn ook dakkapellen of dakserres waar je geen vergunning voor nodig hebt, deze zijn dan net een stuk compacter. Als je een dakkapel wilt laten plaatsen, vraag het altijd even na bij de gemeente om vervelende situaties te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van een prefab dakkapel?

  1. Het belangrijkste voordeel van een prefab dakkapel is de extra ruimte die je krijgt op zolder of op de bovenverdieping. Ondanks dat de woning maar een klein beetje groter wordt, krijg je toch het gevoel dat je er een zee aan ruimte bij hebt gekregen.
  2. Meer licht en een beter uitzicht vanaf de zolder. Dankzij de ingebouwde ramen van de dakkapel krijg je meer licht op zolder. Maar je hebt natuurlijk ook een beter uitzicht dan bij een gesloten dak. Dat is altijd een mooie toevoeging wanneer je de zolder als een slaapkamer wilt gebruiken.
  3. Een prefab dakkapel kan veel sneller geplaatst worden dan een traditionele (houten) dakkapel. De traditionele dakkapel wordt volledig gebouwd op het dak zelf en neemt dus meer tijd in beslag. Een prefab dakkapel wordt compleet gemaakt in een werkplaats en hoeft alleen met een kraan geplaatst en bevestigd te worden. Meestal kan een dakkapel in één dag geplaatst worden.
  4. Doordat een prefab dakkapel alleen geplaatst hoeft te worden, heb je veel minder overlast. Er hoeft geen steiger gebouwd te worden, er zit geen gat in het dak voor meerdere dagen en je hebt geen last van rommel zoals lege verpakkingen van bouwmaterialen etc.
Prefab dakkapel voorbeeld

Wat zijn de nadelen van een prefab dakkapel?

Als we kijken naar de nadelen van een prefab dakkapel ten opzichte van een traditionele dakkapel, dan hebben we het over de vaste afmetingen van een prefab dakkapel. Als een timmerman een traditionele dakkapel maakt op het dak, dan kan de grootte van de dakkapel ter plekke nog iets aangepast worden. Een prefab dakkapel wordt volledig in de werkplaats of in een fabriek gemaakt, dus het is niet mogelijk om de grootte aan te passen wanneer deze geplaatst wordt.

Hoe wordt een prefab dakkapel geplaatst?

Wanneer je gekozen hebt voor een dakkapel van MaGé Roosendaal, dan zorgen we uiteraard ook voor de plaatsing. We komen in de ochtend bij je langs om alles klaar te zetten voor de plaatsing. Zo maken we het dak klaar zodat de dakkapel met de kraan naar de montageplaats gehesen kan worden. Staat de dakkapel op de juiste positie op het dak, dan wordt deze vastgezet en afgemonteerd. Uiteraard zorgen we ervoor dat er geen rommel achterblijft en dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Minder overlast bij het plaatsen van een prefab dakkapel

Bij een prefab dakkapel heb je veel minder overlast dan bij een traditionele dakkapel. Allereerst zit je met de tijd te kijken, het maken van een traditionele dakkapel kan meerdere dagen duren. Dus dan zou je een paar dagen vrij moeten nemen en het weer moet een paar dagen goed zijn. Een andere bijkomstigheid is de enorme hoeveelheid rommel die geproduceerd wordt, hierbij kun je denken aan de verpakkingen van de bouwmaterialen en materialen die overblijven. Het is wellicht veel interessanter om te kiezen voor een kant en klare prefab dakkapel. Deze wordt binnen één dag geplaatst en zorgt voor veel minder overlast.

Wat fijn om zo’n ruime winkel in de buurt te hebben. Zo konden we alles goed bekijken en uitleg krijgen over de verschillende producten. We voelden ons niet gehaast om tot een beslissing te komen.

P. van der Walle

Tevreden klant

Bel ons op! Maak een afspraak