Dakkapel moet passen bij je type woning

Voorbeelden van dakkapellen

Denk je er over na een dakkapel op je huis te plaatsen? Dan is het goed om meteen al te weten, dat er veel meer keuze is dan de standaard recht-toe-recht-aan dakkapel. Wat eigenlijk het belangrijkste is dat de dakkapel die je kiest ook echt bij je woning past. Op deze pagina laten we je de vele mogelijkheden zien, zodat je rustig wat inspiratie kunt opdoen. Heb je vragen of wil je nou wel eens ervaren hoeveel extra ruimte wij met een dakkapel creëren? Breng dan eens vrijblijvend een bezoek aan onze showroom.

“We hebben een aanvraag gedaan via de site. We kregen vrijwel direct een mail binnen en binnen enkele dagen werden we gemaild voor een bezoek aan de showroom. De showroom is heel ruim en overzichtelijk”  – Riet Veld uit Dordrecht.

Kies je voor snel, onderhoudsvrij, bijzonder, groot of klein?

Dakkapellen voorbeelden bekijken

Kies je voor gemak, klein en snel? Of moet jouw nieuwe dakkapel juist een prestigieus en opvallend bouwwerk zijn? Hieronder vind je voorbeelden van dakkapellen. Voorbeelden qua materiaal, qua bouw, formaat en stijl.

dakkapellen_voorbeelden_wit_
Dakkapel voorbeeld zwart/wit buitenkant

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar een kunststof dakkapel biedt je wel ontzettend veel voordelen wanneer het gaat om energiebesparing. Zeker iets om dus eens nader te onderzoeken.

dakkapellen_voorbeelden_showroom_zonnepaneel_ploegkozijnen

Voorbeelden Prefab Dakkapellen

Een prefab dakkapel kan geplaatst worden op een rijtjeshuis, maar ook op een oude boerderij. Het zegt namelijk helemaal niets over materiaal en afwerking. Prefab betekent alleen dat jouw houten of kunststof dakkapel al in de fabriek voorgefabriceerd is. Dit is efficiënter en dus financieel ook een stuk aantrekkelijker.

dakkapellen_voorbeelden_zijkant_wit_ploegkozijnen

Zinken Dakkapel

Een zinken dakkapel is een bijzondere, strakke en stijlvolle dakkapel om te zien. Deze dakkapel komt dan ook het best tot zijn recht op een moderne woning. Aan een dakkapel van zink heb je nagenoeg geen onderhoud. Maar let wel, de kosten voor een zinken dakkapel zijn echt beduidend hoger.

Dubbele Dakkapel

Is de zee van ruimte van een enkele standaard dakkapel waarschijnlijk niet voldoende? Denk dan eens na over een dubbele dakkapel. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld zowel aan de voor- als aan de achterzijde van je woning een dakkapel. Of als je dak het toelaat zelfs twee dakkapellen boven elkaar. Het kan allemaal.

dakkapellen_voorbeelden_meerdere_ploegkozijnen
dakkapellen_wit_meerdere_ploegkozijnen

Grote Dakkapel

Een dakkapel van zo’n 4 meter is de standaard afmeting in Nederland. Maar laat je hierdoor niet misleiden. Laat jouw huis of rijtje het toe een dakkapel van 5, 6, 10 meter of meer te plaatsen is dit zeker een optie. Want een dakkapel plaatsen samen met de buren scheelt alle partijen veel geld. Ons advies: bespreek je plannen en de bijbehorende voordelen met de buren.

Kleine dakkapel

Eén of meerdere kleine dakkapel betekenen niet automatisch ook een klein huis. Juist karakteristieke woningen kiezen vaak voor het fraaie aanzicht van meerdere kleine dakkapellen op een rij. Een bijzondere afwerking van de daken maakt het aanzicht dan compleet.

Dakkapellen_voorbeelden_groen_wit_pleogkozijnen
Dakkapellen_voorbeelden_hoog_donker_ploegkozijnen

Hoge Dakkapel

Standaard is een dakkapel voor het aanzicht ongeveer 1 kozijn hoog. Maar juist de woningen van moderne en hedendaagse bouwprojecten lenen zich bijzonder goed voor een wat meer uitgesproken design en statement. Een hoge dakkapel is bij ons maximaal 1,75 meter hoog en is naast een esthetische blikvanger, vooral goed voor een enorme hoeveelheid extra ruimte op de bovenverdieping.    

Dakkapel landelijke stijl

Een dakkapel moet echt bij je woning passen. Vooral bij wat oudere karakteristieke woningen is de welstandscommissie vaak strikt, bij wat volgens de regels wel of niet kan. Gelukkig is er door ons altijd een oplossing te bedenken, waarbij alle partijen tevreden zijn. Dus heb jij zo’n uitdaging en lijken jouw ideeën en die van de gemeente mijlenver uit elkaar te liggen, neem dan ook in dat geval gewoon eens contact met ons op. Of bezoek onze showroom.

dakkapellen_voorbeelden_groen_wit_ramen_ploegkozijnen

Dakkapel prijs berekenen

Het prijsverschil bij dakkapellen zit hem vooral in het materiaal, formaat en de afwerking. Het is dus ontzettend belangrijk dat je je goed laat informeren voordat je tot aankoop overgaat. In onze showroom kun je hier ruim de tijd voor nemen en geven we je vrijblijvend antwoord op al je vragen. Heb je al een idee over hoe jij wil dat jouw dakkapel eruit moet gaan zien? Vraag dan meteen een offerte aan.

Bel ons op! Maak een afspraak