Wat vind je mooi en past het best bij jou en je huis?

Soorten Kunststof Kozijnen

Kunststof kozijnen zijn eenvoudig te verdelen in vlakke – en verdiepte kunststof kozijnen. Maar er is meer. Bijvoorbeeld de bouwtechnische eigenschappen. Deze bepalen o.a. de isolatiewaarde, levensduur, hoe brandwerend de kunststof kozijnen zijn en de mate waarin ze je beschermen tegen het dievengilde. Wil je hier meer over weten kom dan vooral eens langs in onze showroom in Roosendaal. Daar vertellen we je dan gewoon alles wat je wilt weten.

“We hebben afgelopen winter onze voordeur laten vervangen. In ons gesprek met Marc werden we er op geattendeerd dat door de veranderlijke temperatuur in het voorjaar de voordeur wat problemen zou kunnen geven met sluiten. Bij ons gebeurde dit, we belden met Marc en hij kwam diezelfde dag nog langs om de deur opnieuw te stellen.”

Mevr. Otten, Nispen

Vorm van verschillende soorten Kunststof Kozijnen

Een kunststof kozijn bestaat uit profielen die tezamen jouw nieuwe kozijn vormen. De keuze die je hebt is hier vrij eenvoudig en puur esthetisch: Ga je voor een vlakprofiel of één van de verdiepte profielen? Met andere woorden: Vind je vlakke kunststof kozijnen mooier of kies je toch voor de verdiepte variant?

Soorten kunststof kozijnen - Wit met een rolluik
Kunststof kozijn - Wit met hor

Vlakke kunststof kozijnen

Vlakke kunststof kozijnen werden tot zo’n 25 jaar geleden het meest geplaatst. Vlakke kunststof kozijnen zijn dan ook wat goedkoper dan zijn meer moderne verdiepte variant. Maar de prijs doet hier zeker niets af aan de kwaliteit.

soorten_kunststof_kozijnen_blauw raam_wit_kozijn_ploegkozijnen

Verdiepte kunstof kozijnen

Verdiepte kunststof kozijnen geven je woning aan de buitenkant dezelfde uitstraling als houten kozijnen. Aan het verspringen van de profielen dankt dit kozijn dan ook zijn luxe aanzicht. Waar vroeger de vlakke kunststof kozijnen veelal zijn houten voorganger verving, kiezen onze klanten tegenwoordig haast allemaal voor de uitstraling van het meer luxe verdiepte kozijn.

Soorten Kunststof Kozijnen en de bouwtechnische eigenschappen

Kunststof kozijnen worden vaak geproduceerd met een stalen balk. Deze verstevigde balk heeft als doel de flexibele kunststof profielen te transformeren in één solide kunststof kozijn. Echter deze techniek heeft een groot nadeel. De stalen balk zorgt inderdaad voor stevigheid, maar creëert ook een verbinding om de buitentemperatuur naar binnen te geleiden. Maar met onderstaande slimme oplossing heb je daar met jouw nieuwe kunststof kozijnen helemaal geen last meer van.

soorten_kunststof_kozijnen_raam_wit_kozijn_ploegkozijnen
soorten_kunststof_kozijnen_drie_dubbel_glas_ploegkozijnen

Isolatiewaarde van Zendow#neo Premium kunststof kozijnen

Glasvezel en de unieke linktrusion technologie zorgen ervoor dat onze Zendow#neo Premium kunststof kozijnen de criteria van een energielabel A woning met gemak halen. Helemaal wanneer je deze kozijnen niet combineert met dubbel maar met driedubbel glas. Hoe dit nu exact werkt en hoe je dit gaat merken in je wooncomfort, laten we je graag zien in onze showroom in Roosendaal.

Soorten Kunststof Kozijnen hun veiligheid

Bij MaGé Roosendaal hebben wij veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom zijn al onze kozijnen grondig getest. Stuk voor stuk scoren ze buitengewoon hoog op zowel brandwerendheid als inbraakpreventie.

MaGé Roosendaal - Uitgelicht
dakkapel_velux_4kant

Brandwerendheid van kunststof kozijnen

De kwaliteit en dus de bouwkundige eigenschappen van je kunststof kozijn bepalen in grote maten de brandwerendheid. De methode waarmee dit getest wordt is de EN1364-1. Deze test is onderdeel van de Europese beproevingsnorm per bouwdeel, waarbij deze test zich expliciet richt op de brandwerendheid van niet dragende bouwdelen in de wanden. Wil je hier meer over weten, laat je dan uitgebreid en vrijblijvend informeren in onze showroom.

Inbraakpreventie en kunststof kozijnen

Met kunststof kozijnen is je huis doorgaans beter beveiligd tegen inbraak dan met houten kozijnen. Zo zijn al onze kunststof deuren standaard versterkt met staal om zelfs de meest brute inbrekers buiten te houden. Maar ook onze kunststof kozijnen dragen naast de geldende NEN-norm alle denkbare keurmerken, waaronder Politiekeurmerk Veilig Wonen en SKG keurmerk.

Soorten kunststof kozijnen en meer

Maar wanneer het gaat om jouw nieuwe kunststof kozijnen valt er veel meer te kiezen. Denk maar eens aan de kleur, wel of geen houtlook, moeten jouw kunststof kozijnen een houtnerf hebben en heb je ook al nagedacht over een nieuwe kunststof voordeur? Er valt een hoop te kiezen, daarom nodigen we je graag uit voor een bezoek aan onze showroom.

Kunststof Kozijnen prijzen

Het prijsverschil bij kunststof kozijnen en deuren zit hem o.a. in kwaliteit van het kunststof, maar ook zeker in het hang- en sluitwerk. Het is dus ontzettend belangrijk dat je je goed laat informeren voordat je tot aankoop overgaat. Want jouw persoonlijke keuzes zijn bepalend voor de benodigde investering. Wil je een prijsindicatie dan geven we die, maar liever nodigen we je uit voor een bezoek aan onze showroom.

Bel ons op! Maak een afspraak