Vrijstaande overkapping in de tuin

Vrijstaande overkapping

Je tuin is je buitenwoonkamer. Daarom moet deze minstens even gezellig ingericht worden als je woonkamer binnen. Dat doe je door te kiezen voor een vrijstaande overkapping. Met een vrijstaande, of losstaande, overkapping creëer je een luxe outdoor living-omgeving waar je het hele jaar door van kan genieten.

Wat is een vrijstaande overkapping?

De meesten onder ons associëren het woord “overkapping” direct met een terrasoverkapping. Een terrasoverkapping is een overkapping die rechtstreeks tegen de gevel van je huis aan gebouwd wordt. Een vrijstaande overkapping daarentegen, kan je eender waar in de tuin plaatsen. Van een moderne carport tot een tuinpaviljoen met een natuurlijke uitstraling, vrijstaande overkappingen bestaan in alle denkbare uitvoeringen.

Wat zijn de voordelen van een vrijstaande overkapping?

Allerlei toepassingen mogelijk
Droom jij ervan om ’s avonds lekker in je jacuzzi te zitten, wil jij in alle maanden van het jaar van een goed boek kunnen genieten buiten of vind je het gewoon prettig om een gezellige praathoek te hebben in jouw buitenwoonkamer? Met een vrijstaande overkapping kan je echt alle kanten op!

Optimaal buitenleven
Niets zo zalig als urenlang in je tuin te kunnen vertoeven zonder rekening te moeten houden met de weersomstandigheden. Of je nu buiten zit op een mooie, zonnige dag of wanneer het regenachtig is, met een vrijstaande overkapping zit je altijd droog.

Echte outdoor living-ervaring
Vind jij het leuk om in jouw tuin te wonen? Een losstaande overkapping zorgt voor een waardevol buitenleven.

Keuze uit diverse materialen
Zweer jij bij kunststof of gaat jouw voorkeur net uit naar een moderne overkapping vervaardigd uit glas of aluminium? Aan jou de keuze.

Gevel van de woning blijft intact
In het geval van een terrasoverkapping is het waarschijnlijk dat je gevel na verloop van tijd beschadigd raakt. Wanneer je kiest voor een vrijstaande overkapping heb je hier geen last van.

Oneindige plaatsingsmogelijkheden
Wil jij vanuit jouw keuken zicht hebben op jouw vrijstaande overkapping of zou je ‘m juist graag in de hoek van je achtertuin willen plaatsen? Een losstaande overkapping kan je zetten waar je maar wil.

Je tuinmeubelen worden beschermd
Tuinmeubelen die blootgesteld worden aan allerlei soorten weersomstandigheden hebben een veel kortere levensduur dan tuinmeubelen die onder een overkapping staan. En daar komt ook nog eens bij dat je ze veel minder vaak schoon hoeft te maken.

Je zit heerlijk uit de wind
Je kent het wel: je bent rustig van een drankje aan het genieten in je tuin en plots komt er een hevige windstoot op je af die jouw drankje omgooit of er zand in gooit. Met een vrijstaande overkapping zit je uit de wind en is dit probleem van de baan.

Prefab dakkapel

Wat zijn de nadelen van een vrijstaande overkapping?

Moeilijker bereikbaar
Wanneer je hapjes, drankjes en andere bevoorrading van binnen naar buiten haalt, is een overkapping die vast tegen het huis staat gemakkelijker omdat je minder ver hoeft te lopen. Ook om naar het toilet te gaan, is een vaste overkapping gemakkelijker. Je kan dit probleem natuurlijk wel oplossen door buiten een toilet en/of een koelkast te plaatsen.

Duurder dan een overkapping tegen de woning aan
Omdat er meer materiaal nodig is voor de constructie van een vrijstaande overkapping gaat dit soort overkapping ook automatisch gepaard met hogere kosten.

Wat kost een vrijstaande overkapping?

Hoeveel jouw vrijstaande overkapping je zal kosten, kunnen we je onmogelijk direct vertellen. De prijs van jouw losstaande overkapping komt tot stand door diverse factoren:

 1. De grootte van de overkapping
  Wens jij een kleine, vrijstaande overkapping met het oog op een gezellige zithoek in jouw achtertuin of wil jij een grote overkapping die plaats biedt aan een barbecue, een bar, een tafel, etc.? Hoe groter jouw vrijstaande overkapping, hoe hoger het kostenplaatje.
 2. Gekozen materiaal
  Ben jij van plan om een vrijstaande overkapping in hout te zetten of gaat jouw voorkeur uit naar een losstaande overkapping in aluminium of in glas? Misschien wil je wel graag een combinatie van meerdere materialen? De keuze van het materiaal is van invloed op de prijs.
 3. De kleuren
  Vrijstaande overkappingen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle kleuren. Je betaalt natuurlijk wel meer voor een minder voorkomende kleur dan voor een standaardkleur.
 4. Soort dak
  Wil jij een vrijstaande overkapping met een plat dak of heb jij jouw zinnen gezet op een overkapping met een gebogen dak? Een plat dak is in de meeste gevallen de goedkoopste optie.
 5. Extra opties en mogelijkheden
  Wil jij verwarming onder je overkapping, wil je jouw prieel of carport van verlichting voorzien of wil je jouw overkapping graag uitrusten met zonwering? Voor al deze extra’s betaal je ook extra.

Ben je nieuwsgierig naar de exacte prijs voor jouw vrijstaande overkapping? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Roosendaal. Samen kunnen we even kijken naar de mogelijkheden en er staan diverse overkaping voorbeelden opgesteld. Nadien ontvang je van ons een of meerdere offertes voor de vrijstaande overkapping.

Vrijstaande overkapping van aluminium

Welke soorten vrijstaande overkappingen zijn er?

Ga je voor een elegante, vrijstaande overkapping of voel jij meer voor een losstaande overkapping met een warme, natuurlijke uitstraling? Wij maken vrijstaande overkappingen op maat in diverse materialen:

Vrijstaande overkapping in hout
Al van oudsher staat hout voor sfeer en gezelligheid. Daarom is dit materiaal tot op de dag van vandaag zeer populair voor een vrijstaande overkapping. Hout sluit aan op iedere woonstijl en is bovendien makkelijk overschilderbaar. Wil je een andere kleur na enkele jaren? Snel even een likje verf erover en je hebt een nieuwe overkapping. Houd er wel rekening mee dat je een houten overkapping regelmatig moet onderhouden.

Een overkapping met doek
Een vrijstaande overkapping met een doek als dak ziet er strak uit en is ongetwijfeld de voordeligste oplossing. Nadelig hieraan is dat het moeilijk schoon te maken is.

Vrijstaande overkapping in glas
Glas staat voor luxe, een moderne uitstraling en het is gemakkelijk schoon te maken. Met een glazen overkapping zit je voor de volle 100% uit de wind. Het enige minpuntje hieraan is dat het in de zomer nogal eens warm kan worden onder een glazen overkapping.

Vrijstaande overkapping in aluminium
Onderhoudsvriendelijkheid, duurzaamheid en een lange levensduur. Dat zijn de eigenschappen van een vrijstaande overkapping in aluminium. Aluminium kan op meerdere manieren afgewerkt worden, maar ziet er altijd strak uit. Een natuurlijk uitstraling is lastig bij een aluminium overkapping.

Een overkapping van kunststof
Kunststof wordt veelal gebruikt bij grote, vrijstaande overkappingen. Het is goedkoper dan glas en het beschermt je tuinmeubilair optimaal tegen verkleuring. Een nadeel is dat je regen of hagel kunt horen vallen omdat kunststof niet erg geluiddempend is.

Vrijstaande overkapping gemaakt van meerdere materialen
Wil jij graag een mooie overkapping, maar zoek je een manier om op de kosten te besparen of vind jij een doek gewoon heel erg mooi? Kies dan voor een overkapping met een doek als dakbedekking. Een vrijstaande, aluminium overkapping met een glazen dak bijvoorbeeld, is uiteraard ook perfect mogelijk.

Wat fijn om zo’n ruime winkel in de buurt te hebben. Zo konden we alles goed bekijken en uitleg krijgen over de verschillende producten. We voelden ons niet gehaast om tot een beslissing te komen.

P. van der Walle

Tevreden klant

Bel ons op! Maak een afspraak